πραγματογνωμονες τροχαιων ατυχηματων

Πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων

Ο δικός σας πραγματογνώμονας σε όλη την Ελλάδα

Αποτύπωση τροχαίων ατυχημάτων με γνώση και αντικειμενική κρίση

Μάθετε περισσότερα Watch video

Πραγματογνωμοσύνη από την επιστημονική ομάδα της Autoexperience.

, Published in Services
  • Εμφανίσεις: 7370

Κάλυψη τροχαίων ατυχημάτων σε όλη την Ελλάδα.

Πραγματογνωμοσύνη τροχαίων ατυχημάτων άμεσα στο χώρου όπου πραγματοποιήθηκε το ατύχημα από έναν ειδικό της Autoexperience (λήψη φωτογραφιών από το σημείο της σύγκρουσης των αυτοκινήτων). Ο πραγματογνώμονας θα πρέπει να μελετήσει τη δικογραφία που σχηματίστηκε από το αρμόδιο Τμήμα Τροχαίας και ειδικότερα τη μελέτη σχεδιαγράμματος του τροχαίου ατυχήματος, την έκθεση αυτοψίας, τις καταθέσεις των εμπλεκομένων ατόμων στο τροχαίο ατύχημα και τυχόν μαρτύρων, του σχεδιαγράμματος ταχύτητας, των ιατροδικαστικών εκθέσεων, του δελτίου διερευνήσεως μέθης και ότι άλλο περιέχεται στην δικογραφία.

Μελέτη ευρημάτων τροχαίων ατυχημάτων.

Η πραγματογνωμοσύνη ξεκινά με τη μελέτη του σχεδιαγράμματος του τόπου του ατυχήματος και τη λήψη πληροφοριών από τους εμπλεκόμενους στο τροχαίο ατύχημα και από τυχόν μάρτυρες. Στη συνέχεια η σύνταξη της πραγματογνωμοσύνη για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος γίνεται με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν.

Σύνταξη εκθέσεως εκτιμήσεως υλικών ζημιών

Η έκθεση εκτιμήσεως υλικών ζημιών από τη σύγκρουση αυτοκινήτων γίνεται σε περίπτωση όπου μπορεί να αποκατασταθεί η υλική ζημιά των αυτοκινήτων (κόστος επισκευής). Ο πραγματογνώμονας θα χρειαστεί να καταθέσει στο ακροατήριο του Δικαστηρίου σε ποινική ή αστική δίκη --ως μάρτυρας -- , ώστε να διευκρινιστούν τα "σημεία" της συνταχθείσας πραγματογνωμοσύνης ενός τροχαίου ατυχήματος.

 

Πραγματογνωμοσύνη - Εξειδικευμένες υπηρεσίες 

 

Τεχνικός Έλεγχος Λειτουργίας Οχημάτων ( Air bag , ABS, H/Y κλπ. ) με διαγνωστικό μηχάνημα 

Στις μέρες μας η τεχνολογία του οχήματος έχει αναπτυχθεί ραγδαία, αποτέλεσμα συχνής παρακολουθήσεις των εξελίξεων. Στην Autoexperience πετυχαίνουμε τους στόχους μας λαμβάνοντας μέρος σε οτιδήποτε έχει να κάνει με την εξέλιξη του αυτοκινήτου, εμπλουτίζοντας συνεχώς τις γνώσεις μας. Διευκολύνουμε την πραγματογνωμοσύνη με τα διαγνωστικά μηχανήματα που διαθέτουμε και κάνοντας πλήρη καταγραφή βλαβών ενός οχήματος δίνοντας άμεσα την σωστή λύση.

 

Αναλύσεις συνθηκών τροχαίου ατυχήματος με εξειδικευμένες γνώσεις στις εξής συγκρούσεις:

  • Επιβατικού με Πεζό

Η έννοια του τροχαίου ατυχήματος με πεζό δείχνει μια σύγκρουση κατά την οποία δημιουργείται επαφή του αυτοκινήτου και συγκεκριμένα με το εμπρόσθιο τμήμα του μαζί με το κάτω μέρος του πεζού (άκρα, πόδια, λεκάνη).

  • Επιβατικού με ποδήλατο

Στην εποχή μας το ποδήλατο έχει γίνει ένα βασικό μέσον μετακίνηση, η λειτουργία του είναι αντιστοιχεί με μια δίκυκλη μοτοσυκλέτα μόνο που δεν διαθέτει κινητήρια μηχανή. Η εμπλοκή του όμως σε τροχαίο ατύχημα έχει διαφορετικά αποτέλεσμα από την μοτοσυκλέτα.

  • Ποδήλατο με ποδήλατο
  • Ποδήλατο με Πεζό

Η έννοια του ατυχήματος που θα προκληθεί ανάμεσα σε ένα ποδήλατο με ένα πεζό θα φέρει μικρής εκτάσεις ζημίες και ελαφρούς τραυματισμούς.

 

Εξειδικευμένες γνώσεις στα βαρέα οχήματα ομαλού και ανωμάλου εδάφους.

Η εμπειρία μας στα βαρέα οχήματα είναι μοναδική στην χώρας μας, διότι τα έμπειρα στελέχη μας διαθέτουν θεωρητική αλλά προπάντων πρακτική γνώση. Το βαρύ όχημα έχει μια ιδιάζουσα αντιμετώπιση διότι τα παθητικά και ενεργητικά συστήματα διαφέρουν από τα υπόλοιπα οχήματα, οπότε αλλάζει και η συμπεριφορά τους την στιγμή που θα χρειαστεί να ακινητοποιηθεί το όχημα σε περίπτωση αποφυγής τροχαίου ατυχήματος.

 

Ανάλυση της επίδρασης του αλκοόλ στο εμπλεκόμενο οδηγό.

Το αλκοόλ στο τροχαίο ατύχημα επηρεάζει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Έχει παρατηρηθεί ότι το 40%-50% των ατυχημάτων προέρχεται από οδηγούς που είναι υπό την επήρεια αλκοόλ. Αυτό επηρεάζει την ψυχολογική αλλά και μυϊκή αντίδραση του οδηγού (πέδηση επιβράδυνσης, αλλαγή κατεύθυνσης κ.α.).

 

Αναπαράσταση τροχαίου ατυχήματος με το PC - Crash.

Διαθέτουμε προγράμματα ευρωπαϊκών προδιαγραφών με τα οποία μπορούμε να αναλύσουμε σε τρισδιάστατη απεικόνιση ένα τροχαίο ατύχημα και να το προβάλλουμε στις δικαστικές αρχές ώστε να εξηγήσουμε τις συνθήκες του συγκεκριμένου ατυχήματος.

Σχεδιάγραμμα τόπου ατυχήματος με κατευθύνσεις των εμπλεκομένων οχημάτων και των σημάτων της τροχαίας.

Το σχεδιάγραμμα που αποτυπώνεται στο τόπο του ατυχήματος, παίζει σημαντικό ρόλο στην επεξήγηση και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. Εκεί καταγράφονται όλα τα στοιχεία όπως ίχνη τροχοπεδήσεις, θραύσματα, διαστάσεις οδού, κ.α.

 

Ανάλυση υλικών ζημιών συγκρίνοντας σημεία επαφής των εμπλεκομένων οχημάτων.

Σημαντικό ρόλο σε ατυχήματα απάτες είναι η σύγκριση και ταυτοποίηση των σημείων επαφής μετά την εμπλοκή.

Αutoexperience

πραματογνώμονας autoexperience

Πραγματογνώμονας τροχαίων ατυχημάτων

Βίκτωρος Ουγκώ 6, Αθήνα T.K.: 104 38

Έχουμε την δυνατότητα μετά από είκοσι χρόνια εμπειρίας και κατάρτισης, να παρέχουμε εξειδικευμένες τεχνικές υπηρεσίες σε τροχαία ατυχήματα στα Τμήματα Υλικών Ζημιών Νομικού και Ασφαλίσεων αυτοκινήτου.

Η εταιρεία Autoexperience εξειδικευεται σε Αναλύση – αναπαράσταση τροχαίων ατυχημάτων, τεχνική εκπαίδευση πραγματογνωμόνων - διακανονιστών και κοστολόγηση υλικών ζημιών οχημάτων. O σημαντικότερος ρόλος της Autoexperience είναι να βλέπει και να αναλύει, με τον σωστό τρόπο, το δίκιο του πελάτη όποιος και αν είναι αυτός.

Η επιστημονική ομάδα της Autoexperience μελετά, αναλύει και στοιχειοθετεί τις επιμέρους παραμέτρους ενός ατυχήματος προσφέροντας συγκεκριμένες και έγκυρες απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούν:
Μελέτη ευρημάτων τροχαίων ατυχημάτων
Σύνταξη εκθέσεως εκτιμήσεως ζημιών
Τεχνικός Έλεγχος Λειτουργίας Οχημάτων
Αναλύσεις συνθηκών ατυχήματος
Αναπαράσταση τροχαίου ατυχήματος 
  • Δυνατότητα παραλαβής των εντολών με φαξ ή e-mail.  
  • Άμεση Παράδοση εντολών από την στιγμή του τελικού έλεγχου.  
  • Αρχείο ζημιών για τέσσερα χρόνια.

Προ ασφαλιστικούς ελέγχους οχημάτων (Κατάστασης ή αξίας αυτών)

Με τον προ ασφαλιστικό έλεγχο, έχουμε την δυνατότητα ελέγχου του οχήματος την συγκεκριμένη στιγμή και ώρα. Μπορούμε να εντοπίσουμε τυχόν παραποιήσεις αυτού και να εκτιμήσουμε την αξίας του.

Διακανονισμούς υλικών ζημιών τροχαίων ατυχημάτων

Διακανονισμός είναι η επαφή και διαπραγμάτευση με την εταιρία του πελάτη μας ώστε να φέρουμε την μεγαλύτερη και καλύτερη αποζημίωση για αυτόν.

Συχνές Ερωτήσεις Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις από τους πραγματογνώμονες τροχαίων ατυχημάτων

Ποιος είναι ο ρόλος του πραγματογνώμονα;

Ο ρόλος του πραγματογνώμονα είναι να αποφανθεί τις συνθήκες ενός τροχαίου ατυχήματος.

Ποιες είναι οι κατάλληλες ενέργειες κατά την εμπλοκή μας σε τροχαίο ατύχημα;

Καλέστε την τροχαία και την υπηρεσία φροντίδας ατυχήματος και τοποθετείστε τρίγωνο ασφαλείας για τους διερχόμενου οδηγού. Μην μετακινήσετε τα οχήματα σας. Στο έντυπο συμβάντος καταγράψτε την κάθε λεπτομέρεια. Εάν υπάρχουν μάρτυρες, πρέπει να του πείσετε να καταθέσουν.

Τι προβλέπεται στην περίπτωση μεθυσμένου οδηγού;

Σε περίπτωση μεθυσμένου οδηγού, ζητάτε από την τροχαία να προβεί άμεσα σε αλκοτέστ. Εάν αποδειχθεί ότι ο οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ στο αίμα, η ασφαλιστική εταιρία του έχει υποχρέωση να σας αποζημιώσει.

Ποιες είναι οι κατάλληλες ενέργειες κατά την εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα με ανασφάλιστο όχημα;

Καλέστε επειγόντως την τροχαία ώστε να καταγράψει και να επιβεβαιώσει ότι το όχημα είναι ανασφάλιστο. Επίσης ανατρέχετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο για να διαπιστώσουμε εάν υπάρχει κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα ώστε να αποζημιωθείτε από την ασφαλιστική σας εταιρία.

Ποιες είναι οι κατάλληλες ενέργειες κατά την εμπλοκή σε τροχαίο ατύχημα με όχημα με ξένες πινακίδες;

Καλέστε την αστυνομία να καταγράψει το συμβάν και να ζητήσει την πράσινη κάρτα του οχήματος.

Τι προβλέπεται στην περίπτωση τραυματισμένου επιβάτη;

Καλέστε αμέσως το 166. Μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο δεν μετακινείτε τους τραυματίες.