Λεωνίδας Κακαλής--Πτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, PhD

Λεωνίδας ΚακαλήςΠτυχιούχος Μηχανολόγος Μηχανικός, PhD

Ο Λεωνίδας Κακαλής είναι Μηχανολόγος Μηχανικός, πτυχιούχος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος του Τ.Ε.Ε και εγγεγραμμένος στο αντίστοιχο μητρώο πραγματογνωμόνων του.

Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος από το Πολυτεχνείο του Μιλάνου. Το αντικείμενο της διδακτορικής του διατριβής ήταν: «Brake based torque vectoring for sport vehicle improvement». Από το 2007 έως σήμερα έχει παρουσιάσει πλούσιο ερευνητικό έργο σε επιστημονικά περιοδικά και σε διεθνή συνέδρια στο χώρο της μηχανικής οχημάτων.

Ενδεικτικά: Kakalis L. (2013), The importance of active control systems on accident avoidance: 22nd EVU Conference, Florence. Kakalis L. (2010), On the impact of the maximum available tire-road friction coefficient awareness in a brake-based torque vectoring system: SAE International Congress and Exposition, Detroit, Michigan, U.S.A. Kakalis L., Cheli F., & Sabbioni E. (2010). On the impact of the maximum available tire-road friction coefficient awareness in a brake-based torque vectoring system. In SAE International Congress and Exposition, SAE Paper 2010-01-0116 Kakalis L., Cheli F., & Sabbioni E. (2009). The development of a brake based torque vectoring system for a sport vehicle performance improvement. In ICINCO 2009 6th International Conference on Informatics in Control, Automation and Robotics, Paper number #338 Kakalis L., Zorzutti A., & Cheli F. (2007). A torque vectoring control logic for active high performance vehicle handling improvement. In ASMEE International Design Engineering Technical Conferences.

Ο Λ. Κακαλής είναι ιδρυτικό μέλος της Μέλος ΕVU (Europaische Vereinigung fur Unfallforschung und Unfallanalyse) Hellas και μέλος της ομάδας της εταιρείας Autoexperience ως αναλυτής τροχαίων ατυχημάτων. Μιλά αγγλικά, γαλλικά, ιταλικά και γερμανικά.

Βασίλειος Τσιλίκης--Πτυχιούχος Μηχανικός Οχημάτων ΑΤΕΙΘ

Βασίλειος ΤσιλίκηςΠτυχιούχος Μηχανικός Οχημάτων ΑΤΕΙΘ

Ονομάζομαι Βασίλειος Τσιλίκης και είμαι πτυχιούχος μηχανικός οχημάτων του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ασχολούμαι με τον τομέα του αυτοκινήτου πάνω από 20 χρόνια. Οι γνώσεις μου εξελίσσονται λαμβάνοντας μέρος σε σεμινάρια και ημερίδες. Έχω εργαστεί ως μηχανικός υποστήριξης Αγωνιστικών Αυτοκινήτων, καθώς επίσης και σε εταιρίες βελτίωσης κινητήρων - αναρτήσεων κ.α. Τα τελευταία χρόνια εργάζομαι στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως μόνιμος εκπαιδευτικός, λαμβάνω μέρος σε σεμινάρια και ημερίδες ως εισηγητής αυτών.

Η εξειδίκευση και εμπειρία κάτω από μια πανευρωπαϊκή εκπαίδευση στην ανάλυση των τροχαίων ατυχημάτων, καθώς επίσης η χρήση εξειδικευμένου λογισμικού (PC-CRASH) στην ανάλυση και αναπαράσταση τροχαίων ατυχημάτων με έχει τοποθετήσει στην λίστα των πλέον επιστημονικά καταρτιζόμενων αναλυτών. Τέλος, ο συνδυασμός όλων των παραπάνω μου δίνει την δυνατότητα επίλυσης όλων των προβλημάτων που προκύπτουν στο αυτοκίνητο.

Κωνσταντίνος Χασιώτης--Πτυχιούχος Μηχανικός Οχημάτων

Κωνσταντίνος ΧασιώτηςΠτυχιούχος Μηχανικός Οχημάτων

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Νικ. Χασιώτης, έχω γεννηθεί στο Greenville της Ν. Καρολίνα των Η.Π.Α. το 1968. Επέστρεψα στην Ελλάδα στην πόλη της Λαμίας, όπου τελείωσα το Λύκειο το 1986 και έπειτα από πανελλήνιες εξετάσεις εισέρχομαι στο Τμήμα Οχημάτων Κοζάνης, όπου αποφοιτώ με επιτυχία το 1990.Υπηρέτησα στον Ελληνικό Στρατό όπου ολοκλήρωσα την στρατιωτική μου θητεία το 1992 με ειδικότητα Τ.Τ.Ο. (Τεχνίτης Τροχοφόρων Οχημάτων & Οδηγός Γ΄ κατηγορίας). Από το 1992 εργάσθηκα σε Αντιπροσωπείες Αυτοκινήτων των εταιρειών B.M.W. - RENAULT – OPEL – MAZDA, ως μηχανικός, τεχνικός σύμβουλος, και τεχνικός διευθυντής αντίστοιχα. Το 1996 άρχισα να εργάζομαι ως ωρομίσθιος και αναπληρωτής εκπαιδευτικός του Υ.Π.Ε.Π.Θ, του Ο.Α.Ε.Δ. και των Ι.Ε.Κ., έως το 2004 όπου διορίστηκα στο 1ο ΕΠΑ.Λ. Λαμίας. Το 1998 – 1999 τελείωσα τις μεταπτυχιακές μου σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα & Τμήμα Γενικής Τεχνολογίας της Π.Α.Τ.Ε.Σ. – Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε. Αθηνών. Παράλληλα από το 1999 ασκώ και το επάγγελμα του πραγματογνώμονα τροχαίων ατυχημάτων σε δεκάδες ασφαλιστικές εταιρείες. Είμαι μέλος του Πανελληνίου Συλλόγου Οχημάτων, της Ε.Ε.Τ.Ε.Μ., της Πανελλήνιας Ένωσης Πραγματογνωμόνων F.I.E.A., μέλος της E.V.U. Greece (Πανευρωπαϊκή Ένωση Έρευνας και Ανάλυσης Τροχαίων Ατυχημάτων).

Έχω δημοσιεύσει συγγράμματα και πτυχιακές εργασίες:

    • Οι αλκοόλες σαν υποκατάστατο των υγρών καυσίμων 1990
    • Ελαστικά – Επίσωτρα 1991
    • Έγχυση καυσίμου BOSCH SYSTEM 1992
    • Αξιολόγηση της οργάνωσης των ιδιωτικών Ι.Ε.Κ. με βάση την ισχύουσα νομοθεσία. Προτάσεις για τρόπους βελτίωσης. 2001

Κατά την διάρκεια όλης μου της επαγγελματικής σταδιοδρομίας έχω λάβει μέρος σε διάφορα σεμινάρια και ημερίδες ως επιμορφωμένος, αλλά και ως επιμορφωτής – εκπαιδευτής, πάνω στις Σύγχρονες – Νέες Τεχνολογίες Αυτοκινήτου.
Τέλος, το 2015 και έπειτα από μια σταθερή και μεθοδευμένη επαγγελματική πορεία γίνομαι μέλος ίδρυσης της εταιρείας AUTOEXPERIENCE, με έδρα την Αθήνα.

Νικόλαος Κουλός--Πτυχιούχος Μηχανικός Οχημάτων

Νικόλαος ΚουλόςΠτυχιούχος Μηχανικός Οχημάτων

 

Ονομάζομαι Νικόλαος Κουλός, κατάγομαι από την Άμφισσα του νομού Φωκίδος, εκεί μεγάλωσα και τέλειωσα τις βασικές μου σπουδές (δευτεροβάθμια εκπαίδευση), από οικογένεια με ιστορία περίπου 35 χρόνων στο χώρο του αυτοκινήτου. 

Το 2004 και ύστερα από πανελλήνιες εξετάσεις εισέρχομαι στο τεχνολογικό ίδρυμα Θεσσαλονίκης στο τμήμα οχημάτων (Α.Τ.Ε.Ι.Θ). Κατά την διάρκεια των σπουδών μου, παίρνω μέρος σε διάφορα σεμινάρια και ημερίδες σχετικά με την τεχνολογία του οχήματος. Έπειτα, το 2009 εκτελώ την πρακτική μου άσκηση στο εξουσιοδοτημένο συνεργείο της <OSCAR PEUGEOT ΑΒΕΕ>. Tο 2010 αποφοιτώ και κατατάσσομαι στις ένοπλες δυνάμεις με εκπαίδευση στο τμήμα  τεχνικός τροχοφόρων οχημάτων.

Το 2011 ξεκινάω την επαγγελματική μου δραστηριότητα, με έδρα την Άμφισσα, στον τομέα του οχήματος με εξειδίκευση στις αναλύσεις των τροχαίων ατυχημάτων, έρευνες και εκτιμήσεις αυτών. Το 2013 γίνομαι μέλος της πανευρωπαϊκής ένωσης για την έρευνα και ανάλυση ατυχημάτων (EVU). Επίσης, είμαι μέλος του πανελλήνιου συλλόγου απόφοιτων οχημάτων. Τέλος, το 2015 και έπειτα από μια σταθερή και μεθοδευμένη επαγγελματική πορεία γίνομαι μέλος ίδρυσης της εταιρίας AUTOEXPERIENCE με έδρα την Αθήνα.

Συνδρομή σε αυτήν την τροφοδοσία RSS